torsdag 16 juni 2011

Zammys STORA frukost

De piggaste här hemma på morgonen är givetvis alltid Zammy och Mille. Så fort klockradion går igång så sätter mjauandet igång vilket ungefär betyder;
- Hörru. Vaaaaaaaaaaaaaaaaakna!
- Dags för frukost!
- Vi svälter.
- Det är synd om oss.
- Upp och hoppa och fyll matskålen.
osv osv osv. Ja, ni förstår.

Imorse så fick de faktiskt frukost före alla andra morgonaktiviteter så när man väl kommit ur duschen så var ju de redo för utegång. De brukar inte få vara ute på morgonen men idag fick väl vara ett litet undantag (så man kan få en någorlunda lugn frukost). Så fort jag öppnat dörren så studsar (!) Zammy ut som han vanligtvis gör och sedan sätter han fart. En sådan himla fart. Mot syrénhäcken.

Inom loppet av 3 sekunder så har han där klippt en skata. Nummer 2 i ordningen på en dryg vecka. Den förra överlevde inte "huggtaget" medans denna levde fortfarande vilket grannträdets skator upplyste om under ständigt skränande.

Zammy spatserar mycket stolt ut ur syrénhäcken och tillbaka till uteplatsen, tätt följd av Mille. Det märktes tydligt att Zammy ville ta med sig bytet in men det tyckte inte Mamsen var någon bra idé så han fick vackert vara kvar ute. Så fort Mille försökte närma sig så morrade Zammy, MYCKET HÖGLJUTT.

Det hela slutatde med att jag tog på mig skor och handskar och gick ut och räddade den fullvuxna, något förvånade skatan till Zammys stora förtret. Skatan kunde flyga från platsen, något luggsliten och med vilostopp på staketet och grannens pilhäck.

Får se vilket liv det kommer vara på skatorna när vi kommer hem idag då? Zammy lär garanterat sitta på skatvakt i syrénhäcken framöver också!

2 kommentarer:

Nea theCat sa...

Zammygubben. Skator har tyvärr väldigt bra minne och är hämndlystna av sig.

De lär inte förlåta dig i första jamet är jag rädd.

Fast det var riktigt bra jobbat det är ju inte lätt att få tag på en sådan där bjässe till fjäderstek.

Nosgos

Dui och Deco sa...

Wow! Vilken grej! Och 2 på en vecka! Vi är imponerade! Nosbuff