torsdag 5 april 2012

Kan katter vara hårömma?

Nu är det vår, det märks. Hemma så fälls det något kopiöst. Det syns på alla "dammvalar" som samlas i hörnen. Givetvis så försöker man ju hjälpa till genom att kamma de båda vilddjuren, något som inte alltid direkt uppskattas, speciellt inte av Zammy. Man skulle kunna tro att man plågar honom så som han skriker... funderar på om han kan vara "håröm". Kan katter vara hårömma?

Så här ser det iallafall ut efter en session med tovutredarkammen samt mirakelkammen:
Dags för Zammy och Mille att fälla sin vinterpäls

Det konstiga är att Mille som är relativt "hårlös" jämfört med Zammy fäller i stort sett lika mycket, åtminstone när man kammar dem. Förklara det den som kan!  =)

Zammy verkar äntligen också ha fått sin päls till rätt årstid. Tidigare år så har han haft sin vinterpäls på sommaren och tvärtom. I år tror jag dock att det faktiskt kommer att vara på rätt håll. Hurra!

4 kommentarer:

Hjulia huller om buller, eller Smulan, Amanda och deras 2 benta sa...

Visst kan katter vara olika känsliga för kamning. Vissa älskar det, medan det är obehagligt och gör ont på andra.
Lägg ut pälsen du kammarbort till småfåglarna. Det är en uppskattad värmande material till deras bon :)

/Julia å tjejerna

Ingrid Holmqvist sa...

Det ju underullen som försvinner och är troligen svaret. :-)

Azlan sa...

En mini-Zammy, hihi! :-)
Vi kommer att få en luddrumpa hit också om ca 1 månad, en rödtabby. Vi är så glada över honom, han skall få heta Tyzon. Kram och Glad påsk!

Wikki sa...

GladPåskMjau!
Efter allt Wikkibloggstrul tidigare, så tappade jag totalt klöstaget om vilka jag redan jamat påskhälsning till! Så här kommer för säkerhets skull en idag också! PåskTassKram Wikki & PåskMysKurr Nova
PS Mjau, jag Wikki är jätte-päls-öm... Pälsen kan vara fin långt in på våren och fluffigt lättkammad, sen plötsligt tjoff är den en enda tova och rasar i stora sjok. Gör såååååååååååå ont och hjälper bara att klippa. Just nu har jag påbörjad lejonklippning alltså...