måndag 10 september 2012

Podenko? Ryska för "belägring"?

En kompis till familjen hälsade på och hade med sig sina två hundar av rasen Podenko som är en stor hund som nästan ser ut som en korsning mellan en vinthund och en schäfer. Zammy och Mille var ute i trädgården när besökarna kom och dörren mellan inne och ute var stängd.

När hundarna märkte att det fanns katter i närheten så blev det ett jäkla liv. Mille gjorde som han alltid brukar göra när han vill gå in. Han sätter sig på bakhasorna utanför altandörren och kikar in. Vad får han se då om inte TVÅ JÄTTEBESTAR som dessutom börjar skälla som besatta (de tycker om katter fast inte på det "bra" sättet). Mille blev ju givetvis jätterädd och sprang och gömde sig i trädgården.

När kompisen med hundar åkt hem så försökte vi ropa in Zammy och Mille. Icke sa Nicke. Inte ville de komma in inte. Det kunde ju vara farligt. Efter lite lockande och pockande kom Zammy, med en mycket låg strykande profil och begav sig snabbt mot matskålen. Men hur vi än ropade och lockade på Mille så vägrade han att visa sig. Det slutade med att jag fick gå ut i nattsvarta trädgården med ficklampa och "gräva" ut honom ur syrenbuskaget.

Man kan ju förstå att Mille var miss(e)nöjd med detta hundbesöket. Så här tycker han om Podenko:

Mille och Podenko
"Fy bubblan!!"

2 kommentarer:

Matte Mia sa...

Ja, det syns tydligt att det inte var roligt!
Men han är lika söt som vanligt för det! :-)

Tass från Mia.

Unknown sa...

MEN då.... Vi som miljötränat honom så bra med både Elsa och Trixan. Dumma vovvar. :-(
*klappar om Mille*
Tazz&Kram