måndag 8 juni 2009

Takfrågan

Förra året så byggde vi ju en kattgård till missarna. Ja alltså, vi satte staket runt den delen av trädgården som vi spenderar mest tid. De fick alltså en hel del utrymme att springa på. Zammy tycker ju dock inte alltid att detta räcker utan har ett antal gånger klättrat över staketet och tagit sig egna turer.

För att han inte ska smita mer så har vi varit tvugna att göra ett smitskydd, eller tak, eller vad man nu ska kalla det. För att lösa problemet så satte vi "konsoller" längst upp på stolparna och på dem så spikade vi fast ett ca. 30 cm brett nät. Det innebär att klättraren skulle behöva klättra upp och ned för att komma ut. Något som han inte klarar... tror vi. Han har iallafall inte rymt något mer nu sedan det sista kom upp;




Båda katterna njuter iallafall mycket av sin kattgård, även om Zammy väldigt gärna skulle utforska omgivningarna om han fick.

Zammy, världens bästa klättrare


Mille, en inte fullt så bra klättrare utan mer myspysare liksom


Båda katternas favoritställe i trädgården. Att ligga under syrénbusken och titta på grannens ungar är bland det bästa som finns!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Min husse gjorde ungefär samma sak med sitt nät runt tomten. Fast han använde inga "konsoller" vilket gjorde att jag lätt kunde vika ner "taket" och använda det som stege. Därav min titel som commandokatt!
*spänner svansen*

Tre katter sa...

Smart lösning!! Hoppas Zammy fortsätter att hålla sig i pälsen :)
Ni har verkligen en underbar trägård, killar!!

//Zeke, Texas & Hajen

Rosenbergskan sa...

fin fin trädgård, tack för tipset med "smitskydd", mina pälsklingars gård blev klar i helgen, så nu ligger dom där och njuter.

lena rosenberg
med Izar och Dixie

Ligans Talesman sa...

Väntar med spänning på upp och nedklättrandet.
Ska jag ta med Bandit vid tillfälle så dom kan utforska ihop tro ? *ler oskyldigt*