onsdag 21 november 2012

Fel mat i matskålen

Vi har en EXTREMT matglad kille här hemma. Han heter Mille. Det absolut bästa han visste var Royal Canins Maine Coon foder, stora torrfoderkulor som han kunde gotta ner sig i.

Nu slumpade det sig så att han blev allergisk mot detta foder (se tidigare inlägg) så vi var tvugna att hitta något annat. Efter en del testande så blev det istället Iams Multicat. Problemet med detta foder är ju dock att det inte kommer i STORA KULOR. För att råda bot på detta, samt även hjälpa till med ett begynnande tandproblem hos Mille, så ger vi även Hills t/d-foder som är ett tandfoder med stora kulor så att de måste jobba lite innan de sväljer. Det går väldigt bra. Både Zammy och Mille älskar "kulorna". De tar alltid slut först vid varje måltid.

För att få chansen att kanske få lite fler kulor så spenderar Mille någon extra timma eller två vid matskålarna varje dag. Så här kan det se ut;

OBS! Han svälter absolut inte. Notera att det finns mat kvar i skålarna, bara inte av "rätt" sort... :-)

3 kommentarer:

Hjulia huller om buller, eller Smulan, Amanda och deras 2 benta sa...

Matte KAN ju vekna å fylla på med mer av det gottigaste om han ligger bredvid och vaktar ;-)

Kram
/Julia

Inkan Holmqvist sa...

Om du ler Mille, så kommer jag smygande med gott foder. :-) Hihi

simszanne sa...

Jag känner igen det där, här hemma har jag också en liten kille som sitter och "lider" vid sin tomma matskål om han inte får sina favvotorrisar :)