måndag 8 juli 2013

Kattmynta, vilken grej

I trädgården finns en hel del kattmynta (heter Kantnepeta när man köper dem på plantskolan). Det är en väldigt vacker, och tacksam kantväxt som blommar villigt hela sommaren. Katterna tycker om den eftersom den luktar något makalöst gott och de blir lite lätt höga av den =)

Olika katter reagerar olika mycket. Zammy och Mille blir lite lätt lekfulla och tycker om att ligga och sova nära den. Andra katter kan bli helt drogade och verkligen bete sig roligt men Zammy och Mille har en rätt så normal reaktion till det hela.

Kattmynta brukar vara duktig på att sjävså sig, så ibland flyttar växten från den ursprungliga platsen man satte den och frösår sig runtom den istället. Detta bildade lite hål i rabatten och det var ju tvunget att fixas. Jag grävde upp lite kattmynta på ett annat ställe och placerade den på ett av Zammys favorit-hängställen. Så här nöjd blev han;

Zammy myntar
"Du kan gå nu mamsen... jag hänger bra här serdu!!"

Enligt Zammy så kan jag fylla på med lite mer kattmynta. Den får ju inte ta slut liksom =)

4 kommentarer:

Hjulia huller om buller, eller Smulan, Amanda och deras 2 benta sa...

Zammy är fin där han ligger, omgiven av kattmyntan :)

Kram
/Julia

Dui och Deco sa...

Vilken fin bild! Förstår att Zammy är nöjd! Matte har minsann lyckats ta död på vår nepeta."Sura" Nosbuffar

mooch sa...

Dui och Deco: här brukar det vara katterna som decimerar kattmyntan ned till beståndsdelar (ingen nämnd, ingen glömd...hrrrrmmmm Prins! *smile*) men det brukar alltid komma igen. Ni får helt enkelt övertyga matte om att köpa mer!

Inkan Holmqvist sa...

Prinsen förstår ingenting! ?