tisdag 28 april 2009

Årets första fästing!

Mille fick just vara med om sin första fästingborttagning. Tack och lov för den lilla fästingpennan jag köpte förra året. Den är verkligen guld värd. Och de försvinner fort och lätt. Men usch vad äckliga de är. Bläää!


Känns ju inte helt bra att veta att de små krypen kryper omkring i vår trädgård eftersom det är det enda stället som Mille varit på. Men men...

3 kommentarer:

Tre katter sa...

Oj vad läskigt! Att de där blodsugarna redan vaknat till liv!! Tur att din mams tog den!

Nosbuffar
//Tre katter

Buffe o Vinnie sa...

Usch då, vilka små otäcknigar, de där krypen är alltid lite olustiga när man har djur. Kommer du använda nå fästinghalsband eller så på missarna eller blir det kontroll varje dag?

Är lite nojjig själv när det gäller fästingar då mina föräldrars vovve nästan strök med då han fick erlishias. Han tålde inte fästingmedlet man sätter på men de använder nå slags ört/biohalsband nu som fungerar bra ska även finnas för katt, kan kolla vad det heter o mdu är intresserad?

Kramar Sandra

mooch sa...

Det är äckligt med fästingar. Hade inte tänkt ha det där örthalsbandet om man kan slippa. Zammy hade endast 2 fästingar under hela förra sommaren så än så länge har det inte varit ett så stort problem. Å andra sidan så är ju Zammy jättelurvig och det är nog svårare för fästingarna att komma till där i förhållande till Mille som har mycket kortare päls.

Det blir nog dock check varje dag istället men blir det värre får det nog bli fästinghalsband. Vill ju inte ha in sådana där äckliga kryp, usch usch!

Fast jag kan verkligen rekommendera pennan. Den fungerar kanon!