måndag 19 november 2012

Klosseklippning och blodvite

Det här med kloklippning är något vi gör väldigt ofta här hemma. Minst en gång varannan vecka. Vanligtvis.

Idag blev jag verkligen varse att det inte gjorts på ett tag då jag lekte med Zammy på golvet. Han hade "tagit fram" två av sina favoritleksaker ur sin leksakskorg, en mjukisanka och en mjukistiger och gick loss på dem kraftigt med kaninsparkar. Jag hjälpte till lite och då fick Zammy in en rejäl sving med framtassen och träffade tummen.

Zammy rispar mattes tumme

Hur 17 kan en klossa i tummen svida så? Nåja, nu har marodören fått sina klossor klippta. Han var en snäll kisse och satt snällt i knät medans klossorna blev förkortade. Givetvis blir man då belönad med lite godis efteråt!

Dags för matte att hålla lite bättre koll!!

4 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Ibland lär man sig den hårda vägen! Matte hälsar och tycker att det var jättekul att träffas IRL. Nosbuffar

Matte Mia sa...

Ja du, det där har matte också varit med om. Hon brukar klippa var 7:e-10:e dag men vi vässar och klöser för vi vill ju ha toppiga klor, inte fyrkantiga! Det är så fult med fyrkantiga klor ju. :-)

Trots att hon kortade våra klor innan badet lyckades matte få en rejäl reva från nyckelbenet ned till bröstbenet. Det var i och för sig rätt åt henne, hihi.

Säg åt eran matte att läka fint nu.

mooch sa...

Dui och Deco: håller med, det var riktigt trevligt att träffas IRL. Alltid roligt att se vem som finns bakom en blogg =)

Matte Mia: tummen läker fint. Här försöker vi också alltid att komma ihåg att klippa klorna innan bad men det är ju inte alltid man kommer ihåg. Har också haft några snygga revor vid halsen och en gång rakt över magen... jaja, det läker ju! =)

Unknown sa...

Ajajaj.... Prinsen hälsar att han är glad att HAN va oskyldig, denna gången. :-)