onsdag 8 juli 2009

Rapport från ombygget

Nu är det sommar och dags för ombyggnad på uteplatsen. Efter vintern så märkte vi att vi hade ett läckage-problem från det gamla taket över uteplatsen så det behövde bytas ut. Så här såg det ut från början;
Ombyggnationen av uteplatsen

Till i år så hade vi också tänkt att sätta dit skjutdörrar så vi kunde få en myggfri zon när man sitter ute och gottar sig på kvällen. Inte för att vi har så mycket myggor som i Dalarna och så men tillräckligt mycket för en myggöverkänslig som mig. Sagt och gjort, här var det bara att börja gräva!

Mille hade utsett sig själv till överbyggledare och kollar så pappsen har gjort rätt med grävning, reglar och marksten. Rätt ska vara rätt;
Ombyggnationen av uteplatsen
"Pappsen, är du säker på att det här hålet är tillräckligt djupt... jag är SKEPTISK!"

Ombyggnationen av uteplatsen
"Allt måste man kolla två gånger... suck. Hur var det nu med de här reglarna..."

Ombyggnationen av uteplatsen
"Nu verkar det bli rätt. Då sitter jag och tar igen mig här lite!"

Man måste även kolla att pappsen sågar rätt så vi inte får några konstiga lutningar. (Konstigt nog låg Mille kvar hela tiden den högljudda sågen gick, när den stängdes av och sambon tog ned plankan som dunsade lite i marken, då sprang Mille iväg... knaskatt!)
Ombyggnationen av uteplatsen

Ombyggnationen av uteplatsen

Zammy tar dock det hela med ro. Han var ju byggledare förra året när vi satte in de nya skjutfönstrena!
Zammy softar på gräset

Zammy softar på gräset

3 kommentarer:

Unknown sa...

Ser farligt ut det där. Var försiktig så du inte får något släppt i skallen. Fast människor behöver en stadig tass som vägleder dom igenom projekten, så jag förstår att du offrar dig.
Tassen!

Sol-Måne sa...

Vilken duktig hjälpreda *läs chef* husse har som kan leda honom genom projektet. Det är ett stort ansvar. Människorna brukar ha en förmåga att klanta till det för sig ibland så det är bra att du har lite koll.

Inkan och Ligan sa...

Jag kommer på invigningen.
*ler stort och brett*