måndag 22 augusti 2011

Veterinären och varbölden del 2

Och så var man tillbaka från veterinären då. Vi fick hjälp av en mycket snäll sköterska som började med att ta tempen och väga Zammy. Vikten visade 5,9 kg och tempen på 38 så båda var bra.

Sedan var det dags för den stora rakmaskinen. Det blev ett stort "jack" i kragen för att man skulle komma åt och se hela problemet. Zammy tog det hela med väldigt stor ro. Rörde knappt en fena.

zammy,vetrinär
Här syns hela rakningen. Det i mitten är blött hår, själva hålet är inte större än ett par millimeter.

Zammy satt blick stilla under både rakning och rengöring. Duktig kisse. Veterinären tog koksaltlösning i en spruta, sprutade in det i bölden tills det som kom ut var helt klart. Han vidgade sedan även hålet så att varet enklare skulle kunna rinna ut. Efter detta var det dags för antibiotika och smärtlindrande i sprutform.
zammy,vetrinär
Även detta tog Zammy med stor ro även om blicken säger att han hellre hade jagat fåglar i trädgården...

Till sist fick mams och papps instruktioner om rengöring etc.
zammy,vetrinär

Allt detta för ett litet klojack. Vi tyckte att vi tvättade och rengjorde och det såg ut som det läkte som det skulle. Tydligen är det väldigt lätt att det bildas varbölder och det verkade verkligen ha varit tur i oturen att det gick hål på den igår som det gjorde.

Nu ska Zammy gå på antibiotika i 10 dagar och hans mams och papps får hjälpa honom att hålla såret rent och öppet. Tydligen ska det läka inifrån och man ska pilla bort sårskorpor etc. Något man kanske inte riktigt hade trott...

Till sist skickar vi ett STORT TACK till Arnige Djurkliniks trevliga personal samt till Agria. Jag bad om direktreglering hos vetrinären och Agria tog i stort sett alla kostnader förutom akutavgiften. Tack och bock!

6 kommentarer:

Pelle sa...

det stavas väl Veterinär?

mooch sa...

Hmmm, efter en snabbsök i SAOL så inser jag att du har rätt. Ändrar med en gång =)

Puma och Sixten sa...

jo de där bölderna kan verkligen dyka upp bara sådär. Sixten fick ett bett sår en gång och jag fattade inte att han var skadad förrän hela hans kind var en enda stor böld. Hans päls hade dolt såret väldigt bra där. Jag brukar försöka hålla päls borta från såren efter det, verkar som om såren läker bättre om man håller dem öppna.

Unknown sa...

Skönt att det ser bra ut nu.Glöm nu inte att pilla bort skorpan och sen trycka ut det som finns därinne. Duktig kille och vi är verkligen ledsna, men det hade ju trots allt kunnat hända Prinsen istället. Jag får bara så dåligt samvete. Puzza nu gubben massor från mig.
Kram i massor till er alla.

mooch sa...

Inget att ha dåligt samvete för Inkan. Du har helt rätt, det hade kunnat hända vilken som helst av dem. Vi har koll på det nu. Så får du komma och gosa med Zammy snart. Han väntar på kattvariant av kladdkaka ;)

Unknown sa...

hihi Lovar att komma snarast möjligt med massor med godsaker.:-)