söndag 12 juli 2009

Mille till sjukan

Och givetvis så börjar Mille semestern med en sjukvecka! Jösses vilket rabalder det blev!

Förra torsdagskvällen (kvällen innan sista arbetsdagen innan semestern) så ligger jag och Mille och gosar i sängen som vanligt. Jag känner på en av hans framtassar och upptäcker att han har något väldigt hårt på trampdynan som sitter en bit upp på benet. Jag pillar lite på det och känner helt plötsligt en ODÖR som inte är av dess like. Lampan tänds och tassen undersöks noggrant. Ett sår! Som blivit infekterat!

Morgonen efter så åker vi med Mille till vetrinären lite på vinst och förlust och hoppas att de har en ledig tid. Snälla som de är så lyckas de med att pussla om lite och tar emot oss efter 15 minuter. Mille har fått ett jack i trampdynan som har blivit infekterat. Vetrinären lyckas pilla bort den infekterade delen och under det ser det ändå bra ut. Mille rengörs och vi skickas hem med recept på fickan. Recepten hämtas på apoteket och Millisen får vila ut hemma.

De följande dagarna så får Mille en antibiotika (i pastaform) och vi rengör tassen flera gånger om dagen. Såret börjar läka jättebra men Mille är riktigt sur för att han inte får gå ut. Medans jag, sambon och Zammy jobbar i trädgården med uterummet så får Mille vara inne;
Millisen får vara inne
Mille är inte nöjd med att inte få vara ute och bevaka ombyggnationen. Han skriker så högljutt att grannarna kan höra honom!

Millisen får vara inne
Zammy är dock ute och sköter ruljansen!

Millisen får vara inne
Sambon tätar taket (kolla att Mille kollar in honom från ovanvåningen...)

Millisen får vara inne
Mille i närbild

Vi vet inte exakt hur Mille skadat sig i tassen men antagligen så var det när han smet upp på taket en av byggdagarna och så halkade han när han skulle ned igen och fick inte riktigt stopp på kroppen. Vi märkte dock ingenting efteråt och han haltade aldrig. Fortsättning följer!

1 kommentar:

Inkan och Ligan sa...

Gud så ledsen han ser ut. :-(